úterý 1. července 2008

WANTED

po dlouhé době jsem zase zavítala do kina. Myslím, že mé očekávání bylo krapet jiné, než zážitek, který se záhy dostavil.

Film Wanted je již několikáté dílo ruského režiséra Timura Bekmambetova, který měl tu čest natočit dva díly téměř kultovního románu - NOČNÍ HLÍDKA; DENNÍ HLÍdka. Ani jeden díl tohoto románu jsem bohužel nečetla, ale mám je doporučeny coby četbu pro dlouhé, teskné zimní večery...inu - uvidíme.
Film jako takový byl hlásán jako inovátorský nástupce Matrixu. Možná proto jsem se nechala zlákat a téměŕ 2 hodiiny svého drahoceného času mu věnovala.
Pokud půjdete do kina, počítejte s neuvěřitelně přemrštěnými zvukovými a často chaotickými vizuálními efekty. Pokud film budete sledovat v poklidu doma, mějte soucit s tvůrci a nedělejte pauze (věřte, že pak už na film asi nebudete mít chuť).

Film začíná zmateně. Předěly mezi ústřední postavou a ostatním (leč důležitým) okolím, jsou velmi nevyvážené a často z ého pohledu i nepochopitelné. Nic nevylepší ani zdýnlivě moderní, kýčovitá hudba. Mladý účetní se prostě utápí ve svém světabolu, nicoté..atd..atd.
Vše se změní, když se objeví žena-vamp Angelina Jolie a začne mu ,z ničeho nic, vyprávět o jeho otci, kterého nikdy neměl tu čest nikdy poznat a kterého nedavno zabiil jakýsi odpadlý člen klanu "bratrstva". Osamělý, zmatený, obyčejný účetní si najednou uvédomí své přednosti a svůj cíl a převtělí se do comicsovéhoo hrdiny. Naprosto odhodí dvůj každodenní úděl účetního, svou nevěrnou přítelkyni a naplno se vžije do role mstitele svého otce.
Právě jsme zakončili první kapitolu fiilmu.
Ve druhé kapitole MSTITEL zabije toho šíleného bídníka a zahy se dozvídá, že zabil právě svého otce. Klan totiž ovládá jakýsi vůdce, který si pravidla určuje sám. A právě proto se hrdina ocitá na ROZCESTÍ...
Nebud ani dále popisovat - děj je až zvláštně didakticky členěn, efekty jsou nadměrně přemrštěné, veškerý takt jde stranou a výsledek je kýč sám o sobě.

Celově bych celý film zařadila do edice "Pro nás chlapy" , kterou za pár korun prodává každý týden Blesk.


A možná proto mě zaráží hodnocení na servrech jako jsou CSFD, nebo IMDB, kde film dostává téměř neuvěřitelné hodnocení.

Žádné komentáře:

...

*****

Adele

http://www.youtube.com/watch?v=W8hWNyb0bNM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Vl7spqkXgpY&feature=related

poslední dobou...

Maria Mena

jsou,byli a vždycky budou nejlepší :-)

all my life

radši nevzpomínat...